(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
V času odpadanja listja jablan in hrušk nastajajo na poganjkih številne odprte rane, ki predstavljajo vhodna mesta za povzročitelje bolezni. Da zmanjšamo možnost novih okužb, je po...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 80% končne velikosti (BBCH 78). Za zatiranje jablanovega škrlupa in skladišč...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: plod dosegel polovico končne velikosti - plod dosegel 60% končne velikosti (BBCH 75 - 76). Za nasl...
Preberi več...

Pripravil: Boštjan Matko



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: premer plodov večji od 40 mm – plod dosegel polovico končne velikosti (BBCH 74 - 75). Za naslednje...
Preberi več...

Pripravila: Leonida Lešnik



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: premer plodov večji od 40 mm (BBCH 74). Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrlupu, ki ga ...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl