(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
V času odpadanja listja jablan in hrušk nastajajo na poganjkih številne odprte rane, ki predstavljajo vhodna mesta za povzročitelje bolezni. Da zmanjšamo možnost novih okužb, je po...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 80% končne velikosti (BBCH 78). Za zatiranje jablanovega škrlupa in skladišč...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 77 – 78 (plod dosegel 70 do 80% končne velikosti). Intenzivne padavine v zadnjem tednu dni ...
Preberi več...

Pripravil: Jože Miklavc



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 76 (plod dosegel 60% končne velikosti). Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrlupu, k...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: premer plodov večji do plod dosegel polovico končne velikosti (BBCH 74-75). Za naslednje škropljen...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl